60% процента от пациентите с деменция се губят извън дома поне веднъж. Това е опасно и изключително стресиращо за техните семейства и болногледачи. Ако се притеснявате за любим човек, който страда от деменция, може да си осигурите спокойствие и сигурност, с помощта на иновативната услуга за България – Wellky.

Много пациенти с деменция се лутат неволно, защото забравят накъде са тръгнали и се объркват. С Wellky ще получите проследяване на локацията на ползвателя чрез персонализирана умна гривна, която предоставяме и ще може да следите в реално време неговото местоположение благодарение на специализиран софтуер, както и да видите хронологията на маршрута му за последното денонощие.

Ако ваш близък изчезне, важно е да го намерите възможно най-скоро. Умната гривна на Wellky има вграден GPS тракер, който спомага за точното локализиране от 5-15 метра на открито и 10-15 метра на закрито.

С Wellky абонамент получавате още двупосочна връзка между ползвателя, един номер на негов близък и нашия денонощен Call център, както и мигновено алармиране при внезапен инцидент – удар или падане. И това далеч не е всичко, Wellky осигурява 24/7 дистанционна грижа от разстояние и автоматично 6 пъти в денонощието измерване на здравните показатели:

Услугата предоставя и възможност за посещения от социален асистент.

У дома обърнете внимание и вземете следните мерки като превенция:

Скриване на ключовете за колата

Това може да изглежда твърде очевидно, за да се спомене дори, но повечето възрастни хора не са склонни да спрат да шофират и може да е трудно да ги убедите, че е време да се откажат. Дори хората с тежка деменция все още могат да се качат в колата и да потеглят. Твърде често това завършва с трагедия – и дори може да остави семейството ви със законова отговорност!

Така че, дръжте ключовете далеч от пръв поглед. Никога не ги оставяйте в чанта или джоб на палто и определено не на кука близо до вратата. Гледката на комплект ключове на познато място може да предизвика спомени за прибиране на деца от училище, шофиране до работа или други рутинни дейности.

Обсъдете ситуацията със съседите

Говорете със съседите, обяснете състоянието на любимия човек и обменете телефонни номера с тях.

Скитането е особено опасно при екстремни температури. Пациентите с деменция може да неносят дрехи, които са подходящи за сезона, или да не осъзнаят, че условията са опасни, затова своевременната връзка с тях понякога е от огромно значение особено през по студените месеци, които наближават. Затова не се колебайте, а се подсигурете с Wellky, сега с безплатен тестови период!