Проект „Грижа в дома в община Лесичово“ – Първата община в България, която въвежда – ДИГИТАЛЕН АСИСТЕНТ“ вече е факт!

WELLKY съвместно с Община Лесичово подсигуриха на 37 души, ползватели на проекта – възможността да бъдат наблюдавани и да им се оказва помощ 24/7.

Проектът е за период от 14 месеца, като от 01.05.2023 г. стартира активната част с потребителите му и ще продължи до 01.05.2024 г. За проекта ще работят 12 души, санитари, медицинска сестра и шофьор. Общата стойност на проекта е в размер на 203 303,53 лв.

На 25.04.2023 (вторник) от 11:00 часа в сградата на Народно читалище „Отец Паисий -1890 г.“, с. Лесичово се проведе пресконференция. На събитието беше демонстрирана услугата „Дигитален асистент“, като надграждащ иновативен елемент на здравния компонент на проекта.

Как работи услугата:

Всеки от потребителите разполага с умно устройство за ръката, което измерва неговите температура, кръвно, пулс на всеки 4 часа автоматично. Също така устройствата показват в реално време местоположението на потребителя както и редица други параметри. Денонощен кол център следи за отклонения от нормалните параметри на хората и при инцидент реагира незабавно, като уведомява техните близки, социални асистенти и медицински сестри, които работят за проекта.

Потребителите при необходимост имат възможност да се свържат незабавно с денонощния колцентър или със своите близки, домашни санитари и медицински сестри, през самото умно устройство, тъй като то представлява телефон на ръката на потребителите.

Представителите на общината са предвидили ползването на „Дигиталния асистент“ при евентуална пандемична ситуация, като изключително полезна услуга за дистанционно наблюдение и реакция.

На събитието присъстваха: Г-жа Веселина Милкова –Зам.- кмет на Община Лесичово, екипът на проекта представляван от г-жа Тихомира Върбанова и Станислав Радославов – основател на единствената по рода си в България услуга „Дигитален асистент“ – Wellky.