Слънцето крие много рискове за безопасността на възрастните хора, особено през летните месеци. Повишеното излагане на слънце може да доведе до слънчево изгаряне, меланом, дехидратация и топлинен удар – всичко това може да има дългосрочни последици за здравето.

Рисковете за безопасността на възрастните, свързани със слънцето, трябва да се приемат сериозно, но не трябва да предизвикват страх, те трябва да ви накарат просто да вземете по-добри предпазни мерки през летните месеци. Тези съвети за безопасност ще помогнат за подобряване на цялостното здраве с напредването на възрастта:

  1. Останете добре хидратирани – водата е абсолютно необходима през цялата година за безопасността и благополучието на възрастните, но още повече в горещо време. Пийте много вода през деня, за да останете добре хидратирани и избягвайте алкохола и кофеина, тъй като те допълнително ще дехидратират тялото.
  2. Носете леки дрехи – защитата на кожата от слънцето ще ви помогне да поддържате телесната си температура регулирана и ще предотврати слънчевите изгаряния. Носете дишащи, светли материи, които ще отразяват слънчевата топлина далеч от вас.
  3. Избягвайте напрегната дейност – част от забавлението на лятото е да прекарвате повече време навън, след като сте били затворени през по-голямата част от зимата. Ако планирате да сте навън за продължителен период от време, правете почивки, пийте много вода и се обличайте подходящо.

Wellky има голямо разнообразие от функционалности, които могат да помогнат на здравето и безопасността, особено през летните месеци. С услугата получавате автоматично измерване на всеки 4 часа на здравните показатели – кръвно налягане, сърдечен пулс и телесна температура. Гривната може да помогне при спешни случаи, включително изпитване на симптоми на топлинен удар, посредством SOS бутон. Това не е всичко, получателят ѝ получава и 24/7 двупосочна връзка с номер на близък и нашия денонощен Call център. А през Wellky App, може да се проследява дистанционно неговото състояние и локацията му с точност от 5 до 15 метра, както и хронологията на маршрута му за последните 24 часа.