„Сърдечно заболяване“ е общ термин, който включва различни сърдечни състояния, включително коронарна болест на сърцето, предсърдно мъждене и кардиомиопатия, например.

Сърдечните заболявания не дискриминират. Те са водещата причина за смърт, както за мъжете, така и за жените и засягат всяка раса и етническа група по целия свят.

Предотвратяване на сърдечен удар

  1. Бъдете активни – изследвания показват, че заседналият начин на живот е рисков фактор за сърдечни заболявания, но редовните упражнения могат да бъдат билет за предотвратяване на сърдечен удар, както и да подобрят два други рискови фактора за сърдечни заболявания: депресия и стрес.
  2. Редуцирайте стреса – стресът причинява много негативни странични ефекти. Първо, високите нива на стрес причиняват високо кръвно налягане и високи нива на холестерол. Второ, когато сте стресирани, можете да се обърнете към пороци като пушене, пиене на твърде много алкохол, бездействие и преяждане, които вредят на сърцето.
  3. Следвайте здравословна за сърцето диета – здравословната диета не означава, че не можете да се наслаждавате на храната си, това просто означава, че трябва да следите солта, захарта и мазнините в нея. Спазването на здравословна за сърцето диета върви ръка за ръка с проследяването на кръвното налягане. Прекомерната консумация на солени храни може да доведе до или влоши хипертонията, а храните с висок холестерол могат да противодействат дори на най-високата доза лекарства. Не всички мазнини обаче са създадени равни, „добрите“ мазнини като тези в бобовите растения и рибата всъщност могат да бъдат полезни. Приемът на пълнозърнести храни и пресни плодове и зеленчуци също е ключов елемент на здравословната диета за сърцето и е идеален начин  за предотвратяване на инфаркт.
  4. Ако пушите, спрете. Ако не го правите, не започвайте. Всички лекарства и упражнения в света не се доближават до намаляване на риска от сърдечни заболявания толкова, колкото отказването от тютюнопушенето.

Остаряването идва с предизвикателства както за мозъка, така и за сърцето. Wellky е вашият идеален спътник за живот без ограничения. Елегантна, дискретна и надеждна, умната гривна е до вас в добри и лоши дни, а благодарение на предлаганата от нас услуга, получавате пълно проследяване на здравословното състояние + двупосочна връзка на ползвателя с номер на близък и нашия Call център 24/7!